Tårtbak
Sitter nu i bilen på väg upp till Varberg för besök hos Karlsson/Wemme. Jag ville så gärna baka en tårta att ta med mig. Det började bra men sen när det jäkla marspianlocket skulle på sket det sig ordentligt! Jag struntade i smörkräm och läste på en sida (en av deltagarna i det stora tårtslaget) att man kunde pensla locket med lite smör istället, för att inte marsipanen skulle smälta. Kavlar ut min tunna marsipan, som jag absolut tycker den ska va, och penslar med smör. Sen skiter det sig! Lägger på locket, det spricker, veckar sig och är inte särskilt formbart. Så blir helt knäpp och försöker rädda tårtan med marsipanen som va över, men det slutade med att jag tog av hela skiten! På med mer grädde och lite av dekorationerna som jag gjort. Den ser lite fattig ut. Åh hoppas den är god i alla fall! Det är så tråkigt när man har en bild i huvudet, men så blir det helt fel! Ska aldrig använda grädde under marsipanen och verkligen inte pensla locket! Hade jag kanske haft ett lock som va 7 cm tjockt hade det kanske funkat. Verkar som att alla som bakar dessa fantastiska tårtor har det, men det smakar ju för jäkligt med så mycket marsipan/sugarpaste.
Så, lite besviken är jag allt, men tror de blir glada ändå:) innehållet är i alla fall hallon, vanilj och fläder. Ett av tårtbottenlagerna är illrosa:) får väl ta en bild sen.
Bättre lycka nästa gång. Då ska jag baka till en fyraåring. Samma som förra året, men denna gång med "My little pony"-tema! Ska se till att ha barnvakt då, så jag slipper bli stressad, haha.
Kommentarer
Trackback