debatt.
Oj vad mycket det snackas om glutenfritt hit eller dit. Jag ser att det både är bra och dåligt med att folk börjar äta glutenfritt.
Det är rätt bra att många köper glutenfritt för då höjs kraven på butikers sortiment och utbudet av glutenfria produkter ökar, det leder till att vi som har diagnosen celiaki får mer att välja på:)
Men i övrigt tror jag inte riktigt på att välja glutenfria produkter om man inte har celiaki, inte för att t ex gå ner i vikt. Glutenfria produkter ersätts ju med massa annan skit som dessutom har högre kaloriinnehåll. Det är dessutom svårt att få i sig fiber via den glutenfria kosten så därför tror jag på att köpa mer frukt och grönt, precis som vissa rekommenderar. Ska man köpa glutenfria produkter tycker jag att man ska köpa naturligt glutenfria produkter, hellre det än tex glutenfri pasta som är gjort på ris och/eller majs.
Många tycker att man mår bättre av att äta glutenfritt, i magen alltså, vilket säkert stämmer på många. Det finns säkert en del som har celiaki trots att de inte har det på papper. Jag har ju diagnosen och maten är min medicin, men min mage är ändå kaos. Om jag drar ner på kolhydrater och äter mer sallad och protein och undviker allt för mycket mjölkprodukter, så funkar min mage gallant! Det är den kosten jag tror på.
Alla väljer hur de vill göra givetvis och vet vad som funkar bäst. 😃
Kommentarer
Trackback